top of page

Allergieën en voeding

Klaar met niezen door kattenhaar, elk jaar weer die jeukende ogen en verstopte neus in het voorjaar of buikkrampen door de melk van die lekkere latte macchiato? Of voel jij je gewoon niet helemaal fit, heb je last van je maag of darmen, vervelende bultjes of eczeem die je niet kunt plaatsen? Het kan heel goed zijn dat je dan allergisch bent voor bepaalde stoffen en je lichaam uit balans is.

Soms zijn wij ons ervan bewust, maar heel vaak weten wij helemaal niet dat we te maken hebben met allergieën. We weten dan misschien wel dat bepaalde ‘dingen’ niet goed vallen, 'maar ach dan moeten we de volgende keer maar beter oppassen'. Ons lijf denkt daar anders over en reageert. Ons lichaam slaat deze stoffen op, op de meest kwetsbare plekken. Dit kan ons ziek maken. Als gevolg ervaren wij vermoeidheid, darmklachten, ademhalingsproblemen, huidklachten en ga zo maar door.

In de praktijk heb ik veel cliënten met soortgelijke klachten, dus geen zorgen er is een heleboel mogelijk om jou weer in balans te brengen en je gezond te laten voelen. 

 

Om allergieën te elimineren werk ik met onderstaande methodieken:  

 Total Reset Methode (NAET Therapy)

 

Total Reset - voorheen NAET (Nambudripads Allergy Elimination Techniques) is een natuurlijke holistische, pijnvrije en duurzame behandelmethode waarbij geen medicijnen worden gebruikt. Door het inzetten van deze behandelmethode kan je lichaam op een eenvoudige manier allergieën of intoleranties elimineren.

 

Voorafgaande een Total Reset behandeling krijgt u een intake formulier toegestuurd. Tijdens een behandeling wordt door spiertesten uit de kinesiologie naar stoffen gezocht die het eigen energiesysteem verzwakken. Vervolgens worden deze stoffen door middel van een drukbehandeling op acupunctuurpunten op de rug, die gecombineerd wordt met een bepaalde ademhaling, gebalanceerd. Hierdoor krijgen jouw hersenen een seintje dat deze stof niet lichaamsvreemd is en je lichaam hier niet op hoeft te reageren. Na deze behandeling moet de stof ca. 25 uur volledig worden vermeden om de eliminatie af te ronden. Je krijgt ook huiswerk mee, omdat deze acupunctuur-punten in deze periode nog een aantal keer geactiveerd moeten worden.

 

Eerst worden er standaard een aantal basisstoffen, zoals eiwit, calcium, vitamine C, vitamine B, ijzer, suiker e.d. behandeld die noodzakelijk zijn voor alle lichaamsfuncties die zorgen voor groei, vernieuwing van de cellen en het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Het lichaam is dan beter in staat om de allergenen 100% te elimineren. Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken wordt naar alle oorzaken gezocht, zowel op lichamelijk, als chemisch en emotioneel niveau en deze verschillen per persoon en per klacht. 
 

Het betekent dat je hierna vrij kunt zijn van de allergie (van deze specifieke stof). Geef je lichaam hierbij een paar weken de tijd om de gifstoffen af te voeren  en deze voedingstoffen weer goed op te nemen.


Jonge kinderen en baby’s kunnen ook getest worden. Dit gebeurt via een van de ouders.

Indien u van de huisarts medicijnen voorgeschreven heeft gekregen voor uw klachten, blijf deze dan gewoon gebruiken tijdens en na de Total Reset behandelingen.  

 

Meer informatie over de Total Reset Methode >>
 

 

  Voedingsadvies

 

Aanvullende op de Total Reset en Bioresonantie behandelingen geef ik advies over hoe om te gaan met gezonde en natuurlijke voeding. Indien nodig maak ik u bewust van de toegevoegde stoffen in onze voeding en wat deze doen met ons lichaam. En aansluitend op je behandeling maak ik inzichtelijk welke voedingsmiddelen je kunnen helpen om je tekorten aan te vullen en je balans te herstellen.


 

 

  Bioresonantie

 

Alle processen in ons lichaam worden bestuurd door elektromagnetische trillingen. Disbalans, de oorzaak van ziekte, onstaat door onregelmatige trillingen.


Bioresonantietherapie heeft als doel het wegnemen van deze schadelijke trillingen en vervangen door de juiste trillingen, behorend bij die organen of cellen. 

Tijdens de behandeling krijgt u twee  elektroden in uw handen of een matje op het lichaam geplaatst. Met het Rayocomp apparaat test ik welke energiebanen (meridianen) en organen verstoord zijn. Ik kan zien of het immunsysteem ondersteuning nodig heeft en of de uitscheidingsorganen zoals blaas, darmen en longen behandeld moeten worden. Ook komt naar voren wat uw specifieke belastingen zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld schimmels, bacteriën, virussen en parasieten zijn, maar ook lichamelijke of psychische blokkades etc.

Op basis hiervan maak ik een passend behandelplan.

De informatie wordt nu via het apparaat omgezet in therapiefrequenties. Tijdens de behandeling zit of ligt u in een ontspannen houding. Het bioresonantie apparaat prikkelt nu het lichaam en de werking van de organen om weer in balans te komen. Deze behandeling is geheel pijnloos.

 

Bioresonantie kan niet alleen ingezet worden bij (voedings-)allergieën, maar ook bij energietekorten, burn-out, depressie, vaccinaties, littekens, electro smog of bij willen afvallen en stoppen met roken.

 


 

  Supplementen

 

Tijdens de behandelingen komt uit het testen naar voren welke supplementen je eventueel nodig hebt. Sommige supplementen heb ik op voorraad, anderen kun je zelf aanschaffen. Ik geef advies over de aanschaf van supplementen. Het is belangrijk dat de supplementen dicht bij de natuur staan. Ook moet er bijvoorbeeld gelet worden op toevoegingen en vulmiddel.

bottom of page