top of page

Over praktijk voor natuurgeneeskunde

Holistische visie

In de behandelingen en coaching sessies zie ik de mens als geheel en kijk ik verder dan de klacht. Klachten worden onderzocht vanuit een breed spectrum, niet alleen fysiek of psychisch. Ik werk vanuit een holistisch standpunt dat uitgaat van de vijf natuurgerichte principes:

 

 1. Energie – de basis van ons leven
  Alles bestaat uit energie. Neem bijvoorbeeld een lamp: Het licht gaat niet branden als je hem niet in het stopcontact steekt. Voldoende energie is nodig om alles in je lichaam en geest te kunnen reguleren.
   

 2. Prikkeloverdracht – het netwerk in ons systeem
  De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Prikkels komen binnen in onze hersenen en via ons zenuwstelsel wordt er met ons lichaam gecommuniceerd. Maar wat nou als er bij jouw lampje een kink in de kabel zit? Dan kan de energie niet goed stromen. Zonder goede geleiding kunnen functies in ons lichaam stagneren.
   

 3. Drainage – afvoeren van afvalstoffen
  In onze maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke en fysieke vorm. Wij worden verontreinigd. Wat gebeurt er als de stekker van ons lampje verroest is? Ook dan kan ons systeem niet goed functioneren. Er is een grote schoonmaak nodig.
   

 4. Voeding – voor lichaam en geest
  Het lampje heeft de juiste voltage nodig om te branden, anders heeft dit negatieve invloed op de kwaliteit van het licht en de bedrading. Voor ons lichaam is het belangrijk goede voedingstoffen tot ons te nemen. Voeding die bij het lichaam past. Ook op geestelijk vlak werkt dit zo. Waar negatieve overtuigingen vergif zijn, is vertrouwen de juiste voeding.   
   

 5. Psyche – emoties en gedragspatronen
  Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Door je bewust te worden van je psyche kun je bepaalde helingsprocessen beïnvloeden door denk- en gedragspatronen te veranderen. Als deze op een gezonde manier doorbroken of losgelaten worden kun je jouw innerlijke lichtje voelen branden.

Ik geloof dat iedere klacht een schreeuw is van het lichaam. Het is belangrijk om je bewust te worden van de boodschap hierachter. Elk lichaam heeft een zelf herstellend vermogen en samen spreken we dit aan, vertalen we de achterliggende boodschap van de klacht en brengen we het lichaam weer in balans.
 

Ook als therapeut / coach voor de psyche werk ik vanuit een holistisch standpunt. We kijken dan naar punt 1 tot en met 4, deze moeten in balans zijn zodat er voldoende energie en voeding is om aan punt 5 te werken. Met een goed werkend systeem en zo min mogelijk afvalstoffen.

"Als je luistert wanneer je lichaam fluistert,

hoeft het niet te schreeuwen."

De praktijk voor natuurgeneeskunde is gevestigd op de begane grond van mijn woning in de wijk Rijkerswoerd te Arnhem.

Het volledige adres kunt u vinden in het menu contact.

De ingang naar de praktijk is rolstoltoegankelijk, het sanitair echter niet. 

Er is binnen geen wachtruimte aanwezig, u wordt daarom verzocht om op de afgesproken tijd te komen.

Lucia Muller Praktijkruimte werkruimte Therapeut Coach Behandelaar Trainer Healing Praktijk Arnhem Alternatieve geneeswijze Natuurgeneeskundige praktijk NAET Bioresonantie Jassentechniek Quantum Touch Matrix Methode Stimatriph Reconnective Soul Body Fusion Bloesem Remedies Dorn Massages
Lucia Muller Praktijkruimte werkruimte Therapeut Coach Behandelaar Trainer Healing Praktijk Arnhem Alternatieve geneeswijze Natuurgeneeskundige praktijk NAET Bioresonantie Jassentechniek Quantum Touch Matrix Methode Stimatriph Reconnective Soul Body Fusion Bloesem Remedies Dorn Massages
Mijn missie 

 

Ik wil misbaar worden als therapeut / coach en mensen de bewustwording geven dat zij zelf eigen therapeut kunnen zijn. Ik ben er alleen om hen een stukje op weg te helpen en hen te herinneren aan hun kracht. Daarvoor moeten wij soms samen eerst wat opruimen.
 

Ik gun jou: Rust en ruimte in je leven.

Ik gun jou: Harmonie in lichaam en geest. 

Ik gun jou: Een evenwichtig bestaan in balans met jezelf.

Ik gun jou: Liefde voor jezelf en je omgeving.

Ik gun jou: Een bewustwording van jouw waarde.

Ik gun jou: Geloof in jouw kracht. 

Ik gun jou: Bewustzijn rondom je voeding.

Ik gun jou: Moed om voor jezelf te kiezen. 

Mijn visie 

 

Ik geloof dat: 
 

 • Elk lichaam een zelf herstellend vermogen heeft.

 • Iedereen volmaakt is en alle kennis in je zit. 

 • Iedere klacht je verder brengt en je een bewustwording geeft. 

 • Elke situatie in het leven een cadeautje is waarmee je het beste uit jezelf kunt halen.

 • Alles al goed is.

Speciaal voor kinderen, gun ik het ze om op te groeien in een veilige en betrouwbare 

omgeving waar ze onbezorgd kind kunnen zijn.

En voor de aarde dat wij in liefde één mogen zijn met de natuur.

bottom of page