top of page

Coaching en behandeling

Coaching en behandeling is voor iedereen: van jong tot oud, van individu tot gezin. Of het nu gaat om fysieke klachten of een periode van 'niet in je kracht staan' en het ervaren van gevoelens zoals stress, angsten of onzekerheden.

Tijdens de sessies combineer ik verschillende technieken en benaderingen. Ik ‘mix en match’, afhankelijk van de persoon, de situatie en de besproken voorkeuren. Door mijn holistische visie kijk ik altijd naar het geheel. Het is dus mogelijk dat je een afspraak maakt voor rugklachten, maar dat wij uitkomen bij een emotie die aandacht vraagt, omdat deze zich heeft vastgezet in het lichaam. Of andersom: Een burn-out is de reden van je komst, maar we gaan eerst werken met het lichaam om de energie weer te laten stromen.

Ik geloof in de kracht van de combinatie van coaching en healing. Coaching geeft inzichten, het maakt je bewust. Healing ondersteunt je proces op een dieper niveau. Samen zorgt het ervoor dat je meer bij je werkelijke zijn kunt komen en je met meer gemak kunt groeien.


Coaching

Het doel van coaching is het beste uit jezelf, jouw leven en jouw situatie te halen. En dat op zo’n manier dat jij je er het meest gelukkig bij voelt. Wanneer wij negatieve gevoelens ervaren, hebben wij als mens snel de neiging om de oorzaak buiten onszelf te zoeken. Maar het is niet de situatie die de emotie veroorzaakt. Het zijn onze gedachten over de situatie die ons gevoel en gedrag bepalen. Tijdens de sessies help ik jou te achterhalen wat jouw beperkende gedachtenpatronen zijn. Deze bewustwording brengt jou bij je gevoel en helpt je bij het accepteren en omarmen van deze beperkingen, waardoor je het los kunt laten en nieuwe keuzes kunt maken vanuit je kracht. 

Tijdens de coaching maak ik gebruik van inzichtgevende gesprekken, test ik blokkades uit, maak ik gebruik van NLP-technieken, leer ik je los te laten door middel van 'de Jassentechniek', leer ik je om te gronden en dichter bij je gevoel te komen en pas ik mogelijk energetische behandelingen toe die het proces ondersteunen.

 

Behandeling

Je komst voor een behandeling voor fysieke klachten kan diverse aanleidingen hebben. Soms is een klacht heel zichtbaar ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval. Ook kan het aangeboren en/of erfelijk zijn. En in sommige gevallen heb je geen idee waar pijnen vandaan komen, het enige wat je weet is dat je er vanaf wilt. 


Elke klacht vraagt een andere aanpak. Bij de intake kijken we dan ook naar de behandeling die het beste bij jou past. Scoliose of bekkeninstabiliteit kan bijvoorbeeld effectief behandeld worden met 'Quantum Touch' en/of 'Dorn Therapie'. Terwijl bepaalde nek-, rug- en/of schouderklachten misschien een andere aanpak vragen en hier massage, 'Guasha', 'de Reconnective Healing' of behandelingen met de 'Stimatriph Electro Stimulatie Methodiek' is aanbevolen.

Hieronder staan de verschillende behandelvormen die ik kan gebruiken tijdens de sessies:

 

"Van onszelf houden,

dat is de kracht die ons heelt."

Methodieken coaching en behandeling
JT & QT

  Jassentechniek®

 

De jassentechniek is een energetische behandelmethode, waarbij ik samen met jou bepaal welke jassen wij uit zullen trekken. Negatieve jassen van bijvoorbeeld stress, spanning en angst kunnen uitgetrokken worden en vervangen door positieve jassen van bijvoorbeeld rust, ontspanning en vertrouwen. Beperkende levenspatronen, overtuigingen en gevoelens mogen los gelaten worden. Tijdens de sessies leer ik je ook hoe je bepaalde gevoelens en emoties thuis kunt loslaten en transformeren. 

 

Meer informatie over de Jassentechniek >> 
 

  Quantum Touch®

 

Quantum Touch is een energetische behandelmethode. Deze gaat er vanuit dat bij een klacht, bijv. bij scheefstand van de heupen, de trilling in dat lichaamsdeel niet optimaal is. Wanneer ik tijdens een healing mijn handen op de heupen leg en bepaalde ademhalings-technieken doe, gaat mijn trilling resoneren met de lage trilling in het lichaam. Het lichaam zegt indirect: ”Hey, die trilling ken ik. Dat is mijn werk!” Je lichaam komt in beweging en zorgt weer voor een perfecte stand van de heupen. 

 

Meer informatie over Quantum Touch >> 
 

  Matrix-methode®

 

De Matrix Methode is een coachingstechniek voor kinderen, maar ook voor volwassen. Het is zeer effectief bij bijvoorbeeld gedrags- of leerproblemen, (faal)angsten en trauma's. Maar ook bij bijvoorbeeld een vol of druk hoofd. Kinderen leren hoe zij zelf hun hoofd leeg kunnen maken. Of hoe zij zelf die vervelende 'steen' uit hun maag kunnen laten verdwijnen als ze zich zorgen maken. Het verhaal achter de 'steen' of het 'volle hoofd' hoef ik niet te kennen, het gaat om de beleving van de persoon in het Nu. Er wordt gewerkt met vier kernvragen: Is het een zien, horen, voelen en/of denken? Deze beleving kan worden bekrachtigd of ontkracht. 

 

Meer informatie over de Matrix Methode >> 
 

  Reconnective Healing®

 

Reconnective Healing is een energetische behandel-methode. Deze brengt balans en heelheid op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Door de Reconnective Healing wordt je lichaam er aan herinnerd dat het zichzelf kan helen. Heling op alle vier de niveaus zorgt ervoor dat je je beter en ontspannen gaat voelen en door de inzichten die je krijgt kunt gaan loslaten wat jou tegenhoudt om krachtig in het leven te staan.

 

Meer informatie over Reconnective Healing >> 
 

Matrix & Reconnective
Touch of Matrix & Stimatriph

  Touch of Matrix®

 

De Touch of Matrix is een bewustzijnsmethodiek die helpt bij genezing, verwerking en ontspanning. Deze methodiek brengt het lichaam in balans door blokkades te verwijderen, hierdoor kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Door contact te maken met het morfogenetisch veld weet het lichaam precies wat het nodig heeft om te herstellen. Wij bestaan namelijk allen uit licht en informatie, genezing vind plaats door deze aan te spreken.

 

Meer informatie over de Touch of Matrix >> 
 

  Stimatriph Micro Electro Methodiek®

 

Stimatriph is een microstroom-therapie. Wanneer er in het lichaam tekorten zijn aan ATP (energie) kan het lichaam zich niet goed herstellen. Het apparaat produceert bepaalde electrische microgolven die er voor zorgen dat het lichaam weer neurohormonen gaat aanmaken en zichzelf weer kan herstellen. De aanmaak van ATP is op korte termijn voelbaar door de verzachting van pijn. De Stimatriph methodiek geeft verlichting bij chronische- en acute pijnen, waardoor er beter kwaliteit van leven is. 

 

Meer informatie over Stimatriph >> 
 

  Guasha

 

De guasha is een oude schraaptechniek die ervanuit gaat dat een verstoring in een lichaamsdeel of orgaan veroorzaakt wordt door de opslag van afvalstoffen in de bijbehorende meridianen. Bij het gebruik van deze methode ga ik met een jadeschraper en een speciale kruidenolie over je huid om blokkades (gifstoffen) vrij te maken en een betere doorbloeding in gang te zetten. De rode tot paarse plekken die ontstaan op de huid verdwijnen na een dag of drie.

 

Meer informatie over Guasha >> 
 

  Hypnotherapie

 

Hypnotherapie is een therapie vorm waarbij je door middel van een lichte trance in een bepaalde staat komt, waardoor je makkelijker bij je innerlijk / binnenwereld kunt komen. Het onderbewuste weet waar de oorzaak van een klacht ligt en hoe deze te verhelpen. Door middel van trance kun je op een veilige manier naar je problemen gaan, naar wat jou belemmert in je dagelijks leven en welke gevoelens, gedachten en gebeurtenissen hierin een rol spelen.

 

Meer informatie over Hypnotherapie >> 
 

Hypno & Guasha

  Dorn therapie

 

De Dorn Methode is een fysieke behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. De behandel vindt zowel staand als liggend plaats. Deze wordt door mij vaak gecombineerd met de Breuss massage, een zachte wervelmassage.

 

Meer informatie over Dorn therapie >> 
 

  Soul Body Fusion®

 

Met deze Soul Body Fusion techniek wordt de energie van je ziel weer meer verbonden met je lichaam. Op fysiek niveau wordt het zelfgenezende vermogen van je lichaam aangesproken, waardoor lichamelijke klachten kunnen verminderen. Op emotioneel niveau kunnen blokkades en angsten verminderen of verdwijnen en kun je meer innerlijke rust en blijheid ervaren. Op spiritueel niveau kun je meer groeien en in je kracht gaan staan.

 

Meer informatie over Soul Body Fusion >> 
 

SBF & Dorn
Emotion code & HHP matras

  Emotion Code® 

 

Met de methodiek van de Emotion Code worden 

onbewuste, vastzittende emoties in ons lichaam op een eenvoudige manier opgespoord. Er wordt gebruik gemaakt van spiertesten uit kinesiologie. Als deze emoties gedefineerd zijn, worden deze middels een rugbehandeling losgelaten en kunnen blokkades worden opgeheven.

 

Meer informatie over de Emotion Code >> 
 

  HHP andulatiematras

 

Bij deze massage therapie ligt u op een het massagematras. De andullerende bewegingen met ingebouwde infraroodzones dringen tot diep in de spieren waardoor een betere doorbloeding ontstaat en uitwisseling van zuurstof, voedingstoffen en neurotransmitters plaats vindt. Het activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het HHP matras wordt afgesteld op specifieke klachten zoals bijvoorbeeld; gewrichtsproblemen, verstoorde stofwisseling, problemen met het lymfesysteem, stress en slaapproblemen. Een half uur op het matras brengt rust, evenwicht en ontspanning. 
 

  Bloesem Remedies

 

Bloesemremedies kunnen je helpen je kwaliteiten te gaan leven. Ze helpen je om inzicht te krijgen in bepaalde processen in je leven, waardoor je negatieve emoties om kunt zetten in positieve. Het geeft je inzicht, lost blokkades op en helpt je daar te komen waar je moet zijn. De bloesem remedies zijn een prachtige aanvulling op de behandeling om moeilijkheden en ziekten op te lossen.

 

Meer informatie over Bloesem Remedies >> 
 

  Massages 

 

Specifieke massage technieken kunnen worden ingezet om de behandeling te ondersteunen. Afhankelijk van de klacht of situatie gebruik ik bepaalde technieken van bijvoorbeeld ontspannings- en triggerpointmassage om de spieren de versoepelen en de gifstoffen af te voeren. 

 

Bloesem & massage

  Supplementen

 

Supplementen kunnen helpend zijn bij alle processen in je lichaam. Hierbij kan ik je adviseren wat jou kan ondersteunen in je proces of bij de klacht die jij hebt. 
Middels een testmethode kan ik onderzoeken welke supplementen jij nodig hebt en in hoeverre de supplementen die jij reeds gebruikt door je lichaam worden opgenomen. 

bottom of page