top of page

Over mijn werkwijze

 

Welkom in de praktijk.

Waar wij met respect, open en eerlijk met elkaar omgaan.

Waar alles wat besproken wordt binnen de vier muren blijft.

Waar jouw zelfwerkzaamheid besproken wordt.

Waar jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw aandeel in het proces.

Waar ‘moeten’ niet bestaat, maar ‘mogen' en 'willen’ wel.Voor een betere beeldvorming staat de werkwijze hieronder globaal uitgelegd.


Vooraf:
 

 • Contact per mail of telefoon
  Fijn dat je mij gevonden hebt. Ik ben benieuwd hoe ik iets voor jou kan betekenen. Je kunt contact met mij opnemen voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.
   

 • Afspraak plannen
  Wanneer het goed voelt en je een afspraak wilt maken, gaan wij op zoek naar een datum en tijd. Incidenteel ben ik ook op zaterdag of in de avonden beschikbaar. Mocht je niet naar de praktijk kunnen komen, dan is een huisbezoek een mogelijkheid. Voor het plannen van een afspraak heb je geen doorverwijzing nodig van de huisarts. 
   

 • Intake-formulier
  Wanneer wij een afspraak plannen, is het mogelijk dat je van mij vooraf een intake-formulier krijgt om mee te brengen naar de eerste afspraak. Dit is afhankelijk van de reden van je komst.
   

Eerste afspraak:
 

 • Kennismaking en intake
  Na onze kennismaking gaan wij aan de slag met het intake-formulier. Samen inventariseren we waarvoor je komt en wat je doel is. We brengen boven tafel wat jouw klachten of blokkades zijn en hoe we deze kunnen verhelpen.
   

 • Behandelplan en behandelovereenkomst
  Samen maken wij een behandelplan waarin ik aangeef welke methodieken ik kan toepassen en hoeveel behandelingen jij naar schatting nodig hebt. Er wordt door ons beiden een behandelovereenkomst getekend waarin staat beschreven dat wij ons zullen houden aan een aantal afspraken.
   

 • Eenmalige afspraak
  Het kan ook zijn dat je enkel komt voor één afspraak. In dit geval zullen wij aandacht besteden aan de intake maar niet aan het behandelplan. Mocht ik het idee hebben dat je baat zult hebben bij meerdere bezoeken, dan adviseer ik dit. Wij zullen dan bij een volgende afspraak het behandelplan opstellen.
   

 • Testen
  In mijn werken maak ik gebruik van verschillende testmethodes. Hiermee zoek ik bijvoorbeeld naar de oorzaak van het probleem, maar ook test ik in sommige gevallen uit op welke termijn wij een nieuwe afspraak kunnen inplannen.
   

 • BATC
  Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Dit houdt in dat de consulten deels vergoed kunnen worden, afhankelijk van je zorgverzekering. Aan het einde van onze eerste afspraak krijg je van mij een folder mee met daarin meer informatie. 
   

 • Factuur
  Betaling kan contant of per bankoverschrijving. Na onze afspraak krijg je de factuur per e-mail toegestuurd. Indiend gewenst kan deze uitgeprint worden. De factuur dient binnen 14 dagen betaald te worden. 

 

Vervolgafspraken:
 

 • Afspraken plannen
  Je vervolgafspraak wordt over het algemeen ingepland aan het einde van de sessie. Continuïteit in de afspraken kan nodig zijn om goed aan de behandeling te kunnen werken. Het is ook mogelijk dat je nog niet weet wanneer je terug kan of wil komen. In dat geval kun je later telefonisch of per e-mail een nieuwe afspraak maken.
   

 • Invulling van de sessies
  Een proces van een individu is nooit te voorspellen, daarom zullen wij elke sessie weer opnieuw kijken waar je staat en wat je nodig hebt. Het behandelplan is een richtlijn die mee verandert met jouw proces. Mocht ik het gevoel hebben dat een andere methodiek of benadering beter aansluit of nodig is om tot de kern te komen, dan zullen wij hier in samenspraak keuzes over maken tijdens de sessie.
   

 • Werk of druppels voor thuis
  Afhankelijk van de klachten is er niet alleen werk aan de winkel in de praktijk, maar ook bij jouw thuis. Tijdens de sessies test ik of er iets nodig is om jou thuis verder te ondersteunen in je heling. Dit kunnen bijvoorbeeld bloesem remedies of voedingssupplementen zijn, maar ook huiswerk zoals bijvoorbeeld praktische oefeningen.
   

 • Vragen tussen afspraken
  Mocht je bij thuiskomst vragen hebben of is iets niet helemaal duidelijk, dan kun je altijd contact met mij opnemen per e-mail. Ik streef ernaar binnen twee werkdagen te antwoorden. Mocht het dringend zijn, dan kun je telefonisch contact met mij opnemen.

 

Afronding:

 

 • Einde traject
  Als de klacht zover verholpen is dat jij hier alleen mee verder kunt, betekent dit het einde van onze samenwerking. Ik zal ten allen tijde aangeven wanneer ik denk dat het tijd is om af te ronden.
   

 • Evaluatie
  Aan het einde van ons traject nemen wij afscheid van elkaar. Ik wil graag weten hoe jij de sessies hebt ervaren, zodat ik hier van kan leren. Bij de laatste afspraak krijg je van mij een evaluatieformulier of ik stuur het formulier per e-mail.

"Jouw weg vind je op geen enkele kaart,

maar toont zich in de moed van elke stap."

- Chauncey depew -

bottom of page