top of page

Ho’oponopono | Een simpele tool voor heling


Graag wil ik jullie kennis laten maken met de eenvoud van Ho’oponopono, een Hawaiiaans vergeving- en genezingsritueel. Ik heb 10 jaar geleden kennis gemaakt met de Ho’oponopono. Snappen deed ik het niet helemaal, ik geloofde erin en het we

rkte voor mij. Later las ik het boek van Joe Vitale ‘Zero Limits’ waardoor het duidelijker werd.

Wat is Ho’oponopono?

Ho’oponopono is een samengesteld woord. Ho’o betekent ‘iets in gang zetten of doen’. Pono staat voor ‘goed of correctheid’. De verdubbeling ponopono betekent o.a. ‘rechtzetten, corrigeren en opruimen. In het Hawaiaanse woordenboek staat het beschreven als ‘geestelijke reiniging’.

Volgens Ho’oponopono is de buitenwereld een reflectie van je innerlijke beleving, van je herinneringen. Je kunt het vergelijken met een radio uitzending. Het station is alleen te ontvangen als je afgestemd bent op de juiste frequentie. Zo kan je een ervaring alleen naar je toe trekken als je afgestemd bent op de bijbehorende frequentie.

Het uitgangspunt van de Ho’oponopono is dat alles wat je tegenkomt in het leven (wat je niet verwerkt hebt) een mogelijkheid biedt voor heling.

Realiseer je dat bij iedere interactie, observatie of gebeurtenis waarbij je een negatief gevoel krijgt (dus negatieve energie ervaart) dit voortkomt uit onbewuste zichzelf repeterende patronen en herinneringen.

De vragen die je kunt stellen zijn:

  • Waarom overkomt dit mij?

  • Wat in mij maakt dat ik mij telkens weer in deze situaties bevindt?

  • Wat in mij maakt dat ik deze situatie creëer?

Door het stellen van deze vragen neem jij de verantwoordelijkheid voor iedere situatie in jouw leven.

Hoe gebruik je Ho’oponopono?

De Ho’oponopono kun je op elke situatie toepassen; uit het verleden, het heden of de toekomst. Zelfs als je nog geen antwoord weet op de vragen. Volgens deze methode kunnen problemen worden opgelost zonder precies te weten wat er aan de hand is. Het enige wat je hoeft te doen is de vier zinnen te zeggen. De zinnen zorgen voor heling in je onderbewustzijn, waardoor je ook bewust een verandering zult ervaren. Uiteindelijk zal door innerlijke heling je frequentie veranderen en daarmee ook de situaties die je aantrekt. De vier zinnen van Ho’oponopono: “Het spijt me Vergeef me Ik hou van je Dank je wel.”

  1. Denk aan de situatie waarop je de Ho’oponopono doet.

  2. Spreek de zinnen uit, voel de emotie bij de zinnen. Als jij een andere volgorde qua zinnen prettiger vindt, dan kun je deze veranderen.

  3. Herhaal de zinnen net zolang totdat je voelt dat de energie verandert. De gevoelde emotie kan direct veranderen, maar dit kan ook dagen duren. Blijf de zinnen herhalen, voel de emotie verschuiven en neutraal worden.

  4. De energie is getransformeerd als je weer liefde en dankbaarheid kunt voelen.

Als de blokkerende energie is geheeld ben je in staat om situaties te leren zien als een geschenk om te groeien en oude patronen te helen en los te laten. Zolang de blokkade niet is opgelost, blijft dit thema steeds terugkomen. Wees niet boos, maar dankbaar voor de problemen die je tegenkomt; deze helpen je om los te laten en te groeien.

Let er wel op dat je de emoties voelt die horen bij de intentie achter de woorden. Het is belangrijk dat je de kracht van liefde, dankbaarheid en vergeving voelt in je lichaam, je hart en je ziel.

Hoe meer jij de emoties achter de zinnen kunt voelen, hoe meer deze integreren in jouw zijn. Hoe meer liefde en dankbaarheid jij voelt, hoe meer jij dat zal creëren in jouw leven. En hoe prachtig is dat? Laat deze zinnen de frequentie worden van jouw persoonlijke radiozender en zend ze uit!

Bronnen: Zero Limits, Joe Vitale nl.wikipedia.org/wiki/Ho%27oponopono maartjekoper.nl/4-zinnen-die-je-leven-kunnen-veranderen/

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page