top of page

Negatieve energie | Bescherm jezelf met deze tools!


Herken jij het gevoel dat je na een werkdag, of zelfs na een gezellige afspraak met vrienden, je helemaal vol of juist compleet leeggezogen voelt? Je voelt je uitgeput, gespannen, zwaar of simpelweg niet meer je energieke zelf. Het kan goed zijn dat je energie bij je draagt die niet van jou is en jij jouw prachtige positieve energie bent verloren.

Alles bestaat uit energie Allereerst komen we bij de vraag: ‘Hoe zit dat dan met die energie?’ Om er achter te komen hoe dit werkt en hoe we dit kunnen voorkomen.

Alles is energie. Er is ‘grond stoffelijke’ energie, die zichtbaar is in de vorm van materie en ‘fijn stoffelijke’ energie die zich bevindt in alles wat niet zichtbaar is. Energie wordt vaak gezien als een groot niet waarneembaar mysterie. Onze mind kan het niet plaatsen en dat maakt het voor ons lastig om te begrijpen. De ‘fijn stoffelijke’ energie is iets dat veel mensen alleen kunnen voelen.

Wij zijn energiewezen. De mens is voor 98% opgebouwd uit atomen die in het hele universum worden aangetroffen. Slechts de overige 2% is ‘grond stoffelijke’ energie. Dus al je dacht dat je gewoon een lichaam was, krab dan nog maar een keertje achter je oren.

Energie draagt informatie Energie is altijd geladen. Het heeft een bepaalde frequentie, een trilling. Elk persoon of plek heeft een andere energie. Op sommige plekken voelen we ons direct thuis, terwijl we van andere plekken de rillingen krijgen. Meer voorbeelden zijn geluiden, voeding, kleuren en woorden, maar nog belangrijker; zo ook onze gevoelens en gedachten!

Onbewuste energie uitwisseling Energie uitwisseling gebeurt zonder dat wij dit door hebben. Onbewust zenden en ontvangen wij de hele dag door energie. Zo kun je helemaal opleven van zonnestralen of je heel vermoeid voelen na het kijken van het nieuws. Aangezien onbewuste gevoelens en gedachten (en daar hebben wij er een heleboel van!) frequenties uitzenden, worden wij hier ook door beïnvloed. Als jij in de winkel loopt en negatief over iemand denkt, stuur je eigenlijk negatieve energie naar deze persoon toe en omgekeerd kan het ook.. En ken je het gevoel dat alles mee zit als je een goede dag hebt? Jouw positieve energie communiceert met de hele wereld om je heen. Energie trekt namelijk meer van hetzelfde aan.

Positieve en negatieve energie

We wonen op de aarde met meer dan 7 miljard energiewezens. En zoals je je wel kunt voorstellen, zijn niet al deze mensen een en al positiviteit. En dat hoeft ook niet, want beide mogen er zijn voor een goede balans. Maar het is wel fijn als we niet teveel beïnvloed worden door externe energie, om onze eigen innerlijke energie beter te kunnen balanceren. Een goede innerlijke balans geeft je een gelukkig gevoel en weerbaarheid in het leven.

Mensen kunnen bewust en onbewust positieve energie van je zuigen of negatieve energie bij jou neerleggen.

Ga maar eens na voor jezelf: Jij bent toch ook graag in de buurt van mensen die gelukkig zijn? Het laadt ons op, het geeft ons energie. Maar omgekeerd: Je voelde je ontzettend goed en een vriendin belt je op omdat zij verdrietig is. Je luistert naar het verhaal en bent er met alle liefde voor deze persoon. Maar na het gesprek blijf jij zitten met een zwaar gevoel.. Of in een nog bredere context: Je loopt over straat, er is een ongeluk gebeurd en je ziet van een afstand de ambulance broeders druk in de weer. Ook deze energie komt binnen. Ken je dat gevoel in je onderbuik?

Niet iedereen is even gevoelig voor de energie van andere mensen, plekken of situaties. Iedereen zal er in een andere mate last van hebben. Hoe meer je er bewust van bent, hoe meer je het zal opmerken. Deze bewustwording kan een groot verschil maken, omdat je zo beter eigen energieveld kunt beschermen.

Bescherm je energieveld

Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om je goed te voelen en in balans te zijn. Daarom is het jouw taak om je eigen energie te beschermen. Zo kun je nog steeds naar die verplichte borrel met klagende collega’s en er zijn voor je geliefden die je steun nodig hebben. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je grenzen aan te geven en je gevoel kenbaar te maken. Maar belangrijk is; wij kunnen de ander niet veranderen, de verandering begint in ons zelf en de ander zal automatisch reageren op onze energie frequentie.

Graag deel ik met jullie een aantal eenvoudige tools om je energie te beschermen voor negativiteit van buitenaf. De tools kunnen op alles toegepast worden: personen, specifieke situaties of meer algemeen. Het werkt het beste als je ze vooraf al toepast (tip: voeg ze toe aan je ochtendritueel), maar ook op het moment zelf kun je ze inzetten als je er aan denkt. Er zijn geen regels, er is alleen de kracht van de intentie. De tools maken het mogelijk om nog steeds in verbinding te staan, maar dan beschermd en vanuit onze kracht.

Aarden! Aarden is eigenlijk geen tool, maar een must voor elke dag. Wanneer wij geaard zijn, staan wij beter in verbinding met onszelf. Het maakt het mogelijk om beter te voelen en geeft meer weerbaarheid in situaties. Het zet je letterlijk met beide benen op de grond. Een simpele oefening voor elke dag: Sta met beide benen (heupbreedte) op de grond. Sluit je ogen. Adem diep in, hou kort vast en adem langzaam uit. Herhaal dit een aantal keren.

Word je bewust van je ademhaling. Word je bewust van je voeten op de grond. Ga met je aandacht naar je voeten en voel hoe ze stevig op de aarde staan. Stel je voor dat er uit je voeten wortels groeien, diep in de aarde.

Terwijl de wortels dieper en dieper de aarde in groeien, voel jij je voeten steeds steviger op de grond. Zet jezelf vast met deze wortels, stevig verankerd.

Adem nogmaals bewust diep in en uit. Spreek (in je hoofd) de intentie uit dat je gedurende de hele dag geaard zal zijn, bijvoorbeeld: ‘Ik ben geaard, nu en continu’. 1. Roos visualisatie

De roos is een symbool van liefde. Vanuit deze symboliek bescherm je jezelf en kun je nog steeds in liefdevolle verbinding staan met de ander. De dorens van deze bloem zijn de beschermer, zij houden negatieve energie tegen. Tijdens de visualisaties kun je de rozen zo groot maken als je wilt en elke willekeurige kleur geven. Alles is goed. Je hoeft je ogen niet te sluiten, maar het kan wel gemakkelijker zijn. Zorg eerst dat je geaard bent. Visualisaties:

- Plaats in gedachten een mooie roos tussen jou en de persoon of situatie. Plaats deze roos met een gevoel van liefde en de intentie van bescherming. Als je de roos niet kunt zien, vertrouw erop dat hij er is. Voel dankbaarheid voor deze bescherming. - Je kunt er ook voor kiezen om meerdere rozen of een hele roze haag te visualiseren. Voel welke ruimte jij nodig hebt voor jezelf en bepaal hoe ver je deze bloemen van jou lichaam af plaatst. Stel je voor dat je omringd bent met prachtige rozen en beschermd door de stengels. Wees dankbaar.

2. Lichtbubbel visualisatie

Doe deze visualisatie nadat je geaard bent: Stel je voor dat je omringd bent met licht, alsof je in een grote lichtbubbel zit. Je kunt dit voor je zie als een grote zeepbel, als een doorschijnende ballon of een grote cocon van licht. Plaats deze cocon zo dicht bij je of ver van je af als goed voelt. Misschien wil je hem een kleur geven? Voel hoe deze bubbel je in je kracht zet. Hoe het licht jou beschermd. Door deze lichtbubbel kan de hele wereld jou zien, maar is jouw energieveld niet beïnvloedbaar door negativiteit van buitenaf. Je kunt veilig in verbinding staan met al dat jij wenst. Spreek je intenties uit (wat jij wenst van deze lichtbubbel) en voel de dankbaarheid.

3. Lemniscaat visualisatie

De lemniscaat, de liggende acht of beter bekend als het infinity teken. Het is een zeer oud en veel gebruikt teken. In deze gebruiken wij hem voor harmonie, voor gelijkheid, voor verbinding en het brengen van rust. Doe deze visualisatie nadat je geaard bent: Zie jezelf en zie het gene waar je je tegen wil beschermen. Dit kan een persoon zijn, een situatie of zelfs een hele stad. Als jij het maar voor je kunt zien. Teken in gedachten een 8. Leg een lus om jezelf heen en een lus om de ander. Maak de lussen zo groot als nodig. Ga met je gedachten een aantal keer over deze lijnen van oneindigheid heen. En spreek je intentie uit, waarom jij deze lussen legt. Voel hoe er twee verschillende gebieden ontstaan, verbonden in harmonie. Ervaar je eigen ruimte. Zie de / het ander. Zie de lemniscaat en wees dankbaar.

4. Hulpmiddelen Er zijn veel manieren om jezelf te beschermen voor negatieve energie van buitenaf. Onderzoek wat voor jou werkt. Naast de visualisaties kan het erg prettig zijn om een van onderstaande hulpmiddelen te gebruiken:

Edelstenen: Je kunt er voor kiezen om een edelsteen bij je dragen, bijvoorbeeld aan een ketting of in je zak, of neer te zetten in je huis. De meest krachtige beschermer voor negatieve energie is de zwarte toermalijn. De zwarte toermalijn helpt bij het aarden, beschermen en reinigen voor allerlei soorten negatieve energie en straling. Andere mooie edelstenen voor bescherming zijn: serpentijn, rookkwarts, labadoriet, kunziet en amazoniet. Beschermingsproducten:

Maak gebruik van de kracht van de natuur. Er zijn verschillende soorten merken die producten verkopen die je kunt gebruiken voor bescherming. Zo verkoop de Groende Linde bijvoorbeeld een auraspray of essence, bestaand uit lavendel, den, geranium en salie, die je over je heen kunt sprayen of op je lichaam aan kunt brengen. Een gemakkelijke en heerlijk ruikende manier voor extra bescherming.

Ben je verder bewust van je eigen gevoelens, gedachten en zo ook gedrag. Bewaak je eigen positieve energie met innerlijke positiviteit. Ben waakzaam voor en vermijdt: klagen, roddelen, oordelen over jezelf en anderen, jaloezie, schelden, etc. En geef jezelf en anderen vaker waardering in de vorm van een complimentje, geef een vreemde je mooie glimlach en lach zo veel als je kunt. Ik gun het jou om in je kracht te staan en van elk moment te genieten. Veel succes bij het gebruiken van deze tips om je energieveld te beschermen. Lieve groet, Lucia Muller

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page