top of page

Stap fris 2016 in! | Tips om jezelf en je huis te reinigen


Dag oudjaar. Hallo nieuwjaar.

Ik vind het heerlijk om al het oude achter me te laten. Al mijn ervaringen, goede en minder goede zijn van 2015. Als ik deze los mag laten dan komt er ruimte. Ruimte voor nieuwe energie voor mezelf, mijn gezin, mijn huis, mijn hobby’s en mijn werk.

Regelmatig reinig ik mijn huis en mijn praktijk van de energie die cliënten, maar ook vrienden, familie en huisgenoten hebben achtergelaten. Soms als ik het vergeten ben, dan word ik hieraan herinnerd doordat ik minder positief ben, minder lekker in mijn vel zit of dat ik zonder aanleiding hoofdpijn krijg.

Een schoon huis zorgt voor nieuwe energie en kansen. Niet alleen ik voel mij fijn in mijn huis, maar ik merk het ook direct aan mijn gasten. Ze voelen zich thuis, ze voelen zich prettig. Zelfs zo prettig dat ze niet meer van de bank afkomen. Daar moet ik nog iets op verzinnen ;).

Hoe reinig ik mijn huis voor het nieuwe jaar?

Mijn tips:

 • Niet nodig? Weg met die spullen. Tijd om op te ruimen! Breng je overbodige spullen naar de kringloop. Ben je nog aan het twijfelen? Stop de twijfelgevalletjes in een grote doos in de schuur om hier later nog eens kritisch naar te kijken.

 • Negatieve herinnering? Weg met die spullen. Ruim alle kleding en voorwerpen op waar een negatieve herinnering aan kleeft. Ga alle kasten langs en ruim deze op. Van de slaapkamer, badkamer tot aan de keuken.

 • De letterlijke schoonmaak. Afstoffen, stofzuigen en dweilen. Dweil je huis schoon met een sopje (het liefst ecologisch schoonmaakmiddel). Je kunt er ook voor kiezen om water te gebruiken met een scheut Florida water of een aantal druppels etherische olie.

 • Schone slaper. Verschoon je bed. Het is heerlijk om op 1 januari in een schoon bed te duiken.

 • Frisse wind. Zet alle ramen en deuren open en laat een nieuwe frisse wind door je huis waaien.

 • Energetisch reinigen van je huis. Neem je lievelingswierrook of wierook van Lobhan Agarbatti. [Je ramen en deur zijn nog steeds open.] Ga iedere ruimte in je huis langs. Werk van boven naar beneden, van binnen naar buiten. Bewierook alle hoeken en gaten, alle kasten en ruimtes terwijl je met aandacht je intentie uitspreekt. Bijvoorbeeld: ‘Zuiver deze ruimte van alle negatieve energieën’ of zeg gewoon ‘Zuiver deze ruimte’. Je kunt er ook voor kiezen om in elke ruimte de wierook te laten branden. Als je ritueel klaar is kun je de ramen en deuren weer sluiten. Je kunt in plaats van wierook je huis ook reinigen met een bundeltje salie (smudge stick) of salie in een schelp of schaaltje met een houtskooltje. Berook dan ook alle hoeken van de ruimte.

 • Nieuwe energie. Maak er jouw fijne plekje van. Brand in iedere ruimte een kaars of theelichtje. Doe je lievelingsbloemen in een vaas. Als het goed voelt kun je in elke kamer een verse bloem zetten of de grote vaas in elke ruimte even laten staan (een uurtje per ruimte).

 • Jezelf reinigen met een bad. Nu je huis is gereinigd ben jijzelf aan de beurt: Neem een grote bak met schoon water of als je een bad hebt kun je deze vullen. Strooi je lievelingsbloemblaadjes in het water en indien gewenst nog wat etherische olie. Je kunt er ook voor kiezen om een bad te maken met blauwsel, zeezout en/of florida water. Als je een bad hebt kun je erin gaan liggen en daarbij visualiseren dat je met dit bad al het oude achter je laat en fris het nieuwe jaar in gaat. Als je geen bad hebt, ga dan in de douche staan en schep telkens met een bakje wat van het mengsel over je hoofd. Visualiseer dat alle negatieve energieën uit je lichaam, geest en aura worden losgeweekt, weggewassen en verdwijnen in het afvoerputje. Hierna kun je er voor kiezen om jezelf af te spoelen onder de douche of om je alleen af te drogen en de lekkere geurtjes bij je te dragen.

Houd het schoon! Het voelt heerlijk om jezelf regelmatig te reinigen met een badje. Je kunt dit het hele jaar door doen met een badje met bijvoorbeeld water, zeezout en je favoriete etherische oliën. Zo simpel is het! Wil je er voor zorgen dat je huis als thuis blijft voelen, reinig je huis dan iedere maand of vaker. De ramen en deuren opzetten, wierook branden en het huis vullen met kaarsen en bloemen maakt al een wereld van verschil. Een snelle manier van reinigen is bezemen met aandacht. Even met de bezem er doorheen maakt je huis zowel fysiek als energetisch schoon. Visualiseer dat je de negatieve energie weg veegt en zeg ook hierbij ‘Zuiver de ruimte’. Neem liefdevol afscheid. Dit geldt overigens ook voor je bezoek. Bij afscheid van visite zeg je in je gedachten: ‘Het was gezellig mensen, maar neem je eigen energie weer met je mee’. Een andere tip om het huis tussendoor gemakkelijk te reinigen is om een bloemenspuit of sprayfles te vullen met een van onderstaande combinaties. Hiermee spray je in de ruimte terwijl je de intentie uitspreekt om het huis te reinigen.

 1. Water met Himalayazout (te koop in natuurvoedingswinkels).

 2. Water met een paar druppels etherische olie, bv. lavendel of salie.

 3. Kristalwater (Laat gedurende 1 nacht een aantal edelstenen in het water staan. Bijvoorbeeld bergkristal, roze kwarts en amethist. Kies intuïtief welke edelstenen je gebruikt.)

Veel succes met het behouden van een fijne leefruimte.

Ik wens jullie alvast een prachtige jaarwisseling! Lucia Muller

Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page